Tako enostavne in tako dobre. Običajen okus orehov, ki smo jih vajeni iz otroštva, v mojem receptu zamenjajo pistacije. Grobo mlete in kot okrasitev zvezdice spremenijo v dekadenten piškot, ki se topi v ustih.
SESTAVINE:
1 strok vanilije
250 g moke in nekaj dodatnih ščepcev za pomokano površino
1 čajna žlička pecilnega praška
75 g mletih pistacij
125 g sladkorja
200 g hladnega masla
75 g sesekljanih pistacij
100 g mletega sladkorja za posip
PRIPRAVA:
V posodi kuhinjskega robota zmešamo moko, pecilni prašek, mlete pistacije, semena vanilijevega stroka, jajce in maslo. Dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo, ga zavijemo v prozorno folijo in v hladilniku naj počiva 1 uro.
Pečico segrejemo na 180º C. Pekač obložimo s peki papirjem.
Ohlajeno testo razdelimo na tri dele. Medtem ko delamo s prvim kosom testa, ostala dva počivata v hladilniku. Dobro pomokamo površino na kateri bomo valjali piškote, testo razvaljamo na približno debelino 5 mm. Z modelčkom v obliki zvezdice, oblikujemo piškote. Polagamo jih na pekač in vsako zvezdico okrasimo s sesekljano pistacijo. Koščke pistacije malce vtisnemo v testo, da se dobro oprimejo. Pečemo približno 10 min. Ko se zvezdice obarvajo zlato rjavo in vaša kuhinja zadiši po vaniliji, so pečeni. Ohladimo jih na rešetki in ko so hladne, jih velikodušno potresemo s sladkorjem v prahu.
Tako, kar se mene tiče, se prazniki lahko začnejo.
תגובות