Rahel biskvit in sočne rezine sadja skupaj je skrivnost tega slastnega in enostavnega peciva. Jaz sem tokrat uporabila slive, odlično pa je tudi s češnjami, mehkimi marelicami ali sočnimi borovnicami in malinami. Uporabite lahko katerokoli sezonsko sadje.
SESTAVINE:
4 cela jajca
120 g mehkega masla
180 g sladkorja
300 g moke
2 dcl mleka
1 pecilni prašek
½ kg sliv
nekaj masla za pekač
2 žlici sladkorja
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180⁰C. Podolgovat pekač namastimo z maslom in obložimo s peki papirjem. Slive operemo, odstranimo peške in razrežemo na grižljaj velike kocke. V posodi kuhinjskega robota penasto umešamo mehko maslo s sladkorjem, dodamo jajca, eno za drugim, da se lepo vmešajo v penasto maslo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo na koncu rahlo vmešamo v penasto maso, vmes prilivamo mleko, da dobimo gladko maso. Vlijemo v pekač in potresemo s slivami. Pred pečenjem testo potresemo še z dvema velikima žlicama sladkorja. Pečemo 30 do 40 min. oz. da iz pečice prijetno zadiši po sveže pečenem pecivu. Ohlajen biskvit narežemo na kocke in postrežemo.
Comments