Narejeni za “hude čase” ko vam pade sladkor in nujno in hitro potrebujete čokoladno pecivo. Pripravljeni v eni skledi in pečeni v 20 minutah.
SESTAVINE:
125 g masla
65 g sladkorja
3 srednje velike banane
1 jajce
2 žlički pecilnega praška
220 g moke (jaz sem del bele moke zamenjala s polnozrnato)
¼ žličke sode bikarbone
1 žlička mletega muškatnega oreščka
50 g kakava
100 g čokoladnih kapljic
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo mokre sestavine: mehko maslo s sladkorjem, na koščke narezanimi bananami in jajcem. V drugi posodi na roke zmešamo suhe sestavine: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, muškatni orešček in kakav. Suhe sestavine dodamo mokrim in vse narahlo vmešamo. Dodamo 50 g čokoladnih kapljic in še enkrat na rahlo premešamo. Pekač za mafine obložimo s papirčki za mafine in jih napolnimo s pripravljeno maso. Da so porcije enakomerne in se tudi enakomerno spečejo, si pomagamo z žlico za sladoled. Pred pečenjem po vrhu vsak mafin potresemo s preostalimi čokoladnimi kapljicami. Pečemo 20 min. oz. da iz pečice zadiši po svežem pecivu. Ohladimo in postrežemo. Mafine lahko jemo tudi še malce tople.
Comments