top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

BANANINI MAFINI Z DVOJNO ČOKOLADO


Narejeni za “hude čase” ko vam pade sladkor in nujno in hitro potrebujete čokoladno pecivo. Pripravljeni v eni skledi in pečeni v 20 minutah.


SESTAVINE:


125 g masla

65 g sladkorja

3 srednje velike banane

1 jajce

2 žlički pecilnega praška

220 g moke (jaz sem del bele moke zamenjala s polnozrnato)

¼ žličke sode bikarbone

1 žlička mletega muškatnega oreščka

50 g kakava

100 g čokoladnih kapljic


PRIPRAVA:


Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo mokre sestavine: mehko maslo s sladkorjem, na koščke narezanimi bananami in jajcem. V drugi posodi na roke zmešamo suhe sestavine: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, muškatni orešček in kakav. Suhe sestavine dodamo mokrim in vse narahlo vmešamo. Dodamo 50 g čokoladnih kapljic in še enkrat na rahlo premešamo. Pekač za mafine obložimo s papirčki za mafine in jih napolnimo s pripravljeno maso. Da so porcije enakomerne in se tudi enakomerno spečejo, si pomagamo z žlico za sladoled. Pred pečenjem po vrhu vsak mafin potresemo s preostalimi čokoladnimi kapljicami. Pečemo 20 min. oz. da iz pečice zadiši po svežem pecivu. Ohladimo in postrežemo. Mafine lahko jemo tudi še malce tople.



105 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page