Priprava pravih ameriških cookijev je bila že dolgo na seznamu mojih priljubljenih receptov, sedaj pa sem ga končno preizkusila in malce spremenila “po moje”, predvsem pa sem ustvarila bolj zdravo različico. Super hrustljavi in ravno prav sladki piškoti, ki so hranljiva mini malica ob dopoldanski kavi na kakšen turoben februarski dan!
SESTAVINE:
113 g mehkega masla
100 g rjavega sladkorja
1 jajce
140 g čokoladnih kapljic
120 g orehov
120 g polnozrnatih ovsenih kosmičev
150 g moke
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička sode bikarbone
1 čajna žlička pecilnega praška
½ čajne žličke vanilijeve paste
ščepec soli
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 180⁰ C. V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo mehko maslo skupaj s sladkorjem v gladko kremo. Dodamo 1 jajce. Orehe grobo sesekljamo. V drugi posodi posebej zmešamo suhe sestavine (moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in ščepec soli). Po žlicah dodajamo maslu in vmes mešamo na nizki hitrosti. Na koncu narahlo vmešamo še kosmiče, čokolado in sesekljane orehe.
Pekač obložimo s peki papirjem in s pomočjo žličke za sladoled (pazimo da vedno zajamemo enako količino piškotne mase, ki jo poravnamo) na pekač naložimo porcijske piškote. Ohranimo veliko razdaljo, piškoti se med peko precej sploščijo. Pečemo približno 15. min.
Comments