Na mojem vrtu raste čudovit listnati ohrovt, ki ga ponavadi zmešam s krompirjem ali pa ga uporabim v italijanski mineštrici “ribolliti”. Danes pa sem ga pripravila kot odlično omako za testenine. Skupaj s suhim paradižniki je prava poslastica.
SESTAVINE:
500 g listnatega ohrovta
1 čebula
6 suhih paradižnikov v oljčnem olju
400 g testenin (meni so všeč penne)
2 žlici oljčnega olja
180 g pesta iz bazilike (v tem receptu je kupljeni čisto dovolj)
1 pest mandljev
sol in poper
PRIPRAVA:
Ohrovt najprej operemo, osušimo in osmukamo, da dobimo kodraste koščke. V slani vreli vodi ga kuhamo 3 min. Odcedimo in liste grobo sesekljamo. Paradižnik narežemo na koščke.
Sesekljamo čebulo in jo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo ohrovt in paradižnike in pražimo 2 min. Dodamo pesto in kuhamo še 1 minuto. Solimo in popramo po okusu.
Vmes v vroči slani vodi po navodilu na embalaži skuhamo testenine. Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in prihranimo nekaj škrobne vode.
Mandlje na suhi ponvi prepražimo, da sprostijo aromo in jih grobo sesekljamo.
Testenine zamešamo v ohrovtovo omako in če je omaka pregosta, po potrebi zalijemo s škrobno vodo. Dobro premešamo, da se omaka lepo oprime testenin.
Jed zložimo na krožnike in testenine pred postrežbo, potresemo še s sesekljani mandlji.
Tako pripravljena paštica je lahko samostojna zimska jed, lahko pa je kot manjša porcija zanimiva predjed v pojedino s prijatelji ali družino. Naj vam tekne!
Comments